Milovníci vepřovek, přátelé dobrého masa i sousedského veselí – zveme vás na další ročník naší legendární akce, kde se z obyčejného čuníka stává lahodný poklad ukrytý ve skle. Přijďte si vlastnoručně vyrobit poctivé domácí konzervy a pobavit se u krájení, solení a pěchování.
Takže k věci:
termím je tedy sobota 18.10.2025 od 18:00 – krájení, solení, zalévaní apod.
co s sebou:
- ostrý nůž
- podložku na krájení
- přiměřeně velikou nádobu na míchání masa
- sklenice v dostatečném množství včetně víček.
- přepravka/taška na odnos výrobků
Solící směs, maso, vodu a jiné tekutiny zajistíme
Důležité:
Maso je potřeba závazně objednat. Nejzazší termín je 14.10. Ať máme čas na objednání a nákup.
Zavařování budeme řešit dle počtu účastníků. Kdo je schopen, ať si zavaří sám. V krajním případě zavaříme (vzhledem k časové náročnosti nezvládneme větší množství).
Zapište se, nabruste nože a chro, chro ….